Seniorkurs

SPK.no > Kurs og foredrag > Kurs for medlemmer > Seniorkurs 
 
Seniorkurs er et tredagers kurs som gir deg nyttig og viktig informasjon til livet som pensjonist. Her får du en grundig innføring i pensjonssystemet i Norge, og vi har også med oss dyktige foredragsholdere som tar opp aktuelle problemstillinger knyttet til jus, helse og økonomi. I tillegg får du, i løpet av kurset, en individuell samtale med en av våre pensjonseksperter, hvor vi gjennomgår din pensjonsprognose og du får beregnet hvor stor pensjonen din vil bli.

Kursinnhold

Dag 1 starter kurset kl. 11:00. En av våre pensjonseksperter fra Statens pensjonskasse går grundig igjennom pensjonsordningene i Norge, med fokus på folketrygd, offentlige tjenestepensjonsordninger og samordning.

Dag 2 er viet til juridiske emner og privatøkonomi. Før lunsj vil vår fagspesialist legge vekt på de tre hovedemnene innen arverett: slektsarv, arveretten til ektefelle og testamentsarv. Etter lunsj vil en økonomiekspert ta opp temaet privatøkonomi og forklare hvordan du kan planlegge en trygg økonomisk pensjonisttilværelse.  Individuelle veiledningssamtaler foregår hele dagen parallelt med foredragene. 

Dag 3 vil en fagperson innen helse snakke utfyllende om helse og livskvalitet i eldre år. Du får god innsikt i hva som skjer med kroppen din når du blir eldre. Vi fortsetter med individuelle samtaler hvis vi ikke ble ferdige dagen før. Kurset avsluttes kl. 13:30.

Trykk her for komplett kursprogram

Praktisk informasjon

Alle måltider er inkludert i prisen når du overnatter. Bestiller du dagpakke uten overnatting er kun lunsj inkludert.

Du kan ta med ektefellen eller samboeren din på kurset. Ledsager betaler kun opphold og måltider, og ikke full kursavgift. Han eller hun kan være med på alle forelesningene, og kan få sin egen pensjon beregnet hvis han eller hun også er medlem i SPK.

Vi anbefaler at du i forkant av kurset logger deg på dine sider på www.spk.no og ser på opptjeningshistorikken din. Hvis du har opptjening fra en annen offentlig pensjonskasse anbefaler vi at du tar med en oversikt over dette til veiledningssamtalen.

Dersom du avbestiller innen 14 dager før kursstart, betaler du ingenting. Om du avbestiller senere enn dette, må du betale kursavgift og hotellopphold.

Kursavgifter for 2022

Deltakeravgift med overnatting:

10 200 kroner 

Tillegg for ledsager med overnatting:

4 400 kroner 

Deltakeravgift uten overnatting:

7 500 kroner 

Tillegg for ledsager uten overnatting:

3 000 kroner 

Liste over kommende kurs (trykk på linken for å melde deg på):

Henter aktiviteter...

Ingen treff på søket: '{{ searchWord }}'
{{ srTitle }}
{{ activity.title }}
{{ activity.place | str_limit(30) }}
{{ activity.fromDateTime }} {{ activity.formattedDateTimeDifference }} {{ activity.fromDateTime }} - {{ activity.toDateTime }}
{{ headings.deadLine }} {{ activity.deadLineDateTime }}
{{ activities.text.available }} {{ activity.availability }}
{{ custom.value }}